атоналност

atonality
* * *
atonality

Македонско-англиски речник. 2013.

Look at other dictionaries:

  • атоналност — (грч. а , tonos) стилско својство на современата музика поврзано со регулирањето на односите меѓу звуците без тоналитет како систем што ги обединува релациите на хармонските функции со еден тонален центар …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.